Nettishoppailun ihmemaa

miracle-of-life-870x450Ostosten tekeminen netissä ei varmasti ole kenellekään ennenkuulumatonta ja melkeinpä kaikilla on varmasti kyseisestä puuhasta omaakin kokemusta. Huomaan silti ainakin omassa kaveripiirissäni, että siinä missä osa hoitaa mielellään ostoksen kuin ostoksen netin kautta, kallistuu moni silti vielä tänäkin päivänä fyysisen shoppailun puoleen.

Vaikka itse olen nettishoppailun vannoutunut kannattaja, ymmärrän kyllä hyvin toistakin osapuolta: kivijalkakauppojen kiertelyssä ja asiakaspalvelussa hymyineen kaikkineen on ehdottomasti oma viehätyksensä. Suuri etu on totta kai myös mahdollisuus sovittaa vaatteita, nähdä ostoksensa luonnossa ennen ostopäätöksen tekemistä sekä vaikkapa nuuhkaista hajuvettä ennen pankkikortin höyläämistä. Juuri hajuvedet ja esimerkiksi kengät ovat melkoisen riskaabeleja hankintoja netin kautta, ellei haistelua tai sovitusta ole käynyt hoitamassa ennakkoon fyysisessä maailmassa.

Fyysisen shoppailun monista hyvistä puolista huolimatta hoidan leijonanosan ostoksistani netin kautta ja pidän sitä monella tapaa itselleni sopivampana shoppailutyylinä. Miksikö?

  • Vaikka kauppojen kiertely ja tuotteiden hiplailu maistuukin silloin tällöin, olen pääsääntöisesti melko laiska shoppailija. Ostosten klikkailu ostoskoriin omalta kotisohvalta käsin on huomattavasti miellyttävämpää kuin liikkeestä toiseen hikoilu.
  • *Inspiraatio iskee merkillisiin aikoihin. Selailen nettikauppoja ja teen parhaita löytöjä melko useinkin sellaiseen kellonaikaan, etteivät perinteiset liikkeet edes olisi auki. Jostain syystä keskellä yötä aina tajuaa, mitä sieltä vaatekaapista itse asiassa puuttuukaan.
  • Mitä ikinä etsiikin, sen löytää varmasti – myös silloin, kun ei oikeastaan edes tiedä, mitä etsii. Toisin kuin kivijalkaliikkeissä, nettikaupoissa valikoima ei lopu koskaan kesken. Kun yhden virtuaalisen puodin tarjonta on käyty läpi, voi toiseen siirtyä sekunnissa. Kompromissiratkaisuihin joutuu harvemmin tyytymään, kun valtavien valikoimien joukosta saa metsästettyä itselleen juuri sen omia toiveita parhaiten vastaavan yksilön.
  • Edulliset löydöt. Vaikka perinteiseen tyyliin shoppailemallakin voi osua todellisiin kultasuoniin alennusten maailmassa, ovat nettikauppojen perushinnat järjestään kivajalkaliikkeitä edullisempia. Ei mikään ihme – onhan nettikaupan pyörittämisessä vähemmän kulujakin kuin fyysisen puodin.
  • Asuinpaikka ei rajoita. Netissä kuumimmat trendit ja ihastuttavimmat harvinaisuudet ovat kaikkien ulottuvilla, oli oma koti sitten missä tahansa. Pienten paikkojen ostosmahdollisuudet saattavat olla erittäin rajatut eikä koko maasta välttämättä löydy omaa suosikkiliikettä. Mahdollisuus netistä tilaamiseen on tällöin kultaakin kalliimpi! Jos vain aivan kaikki nettikaupat vielä toimittaisivat Suomeen myös maailman kaukaisimmista kolkista…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *