Lukuinspiraatiota ja kirjavinkkejä

social-media-bookmarkingOlen aina rakastanut kirjojen lukemista, mutta viime vuosina se on meinannut jäädä aika lailla muiden kiireiden ja puuhien jalkoihin. Myönnetään – netissä roikkuminen ja bloggaaminen, muiden blogien lukeminen sekä aivan erityisesti sosiaalisen median parissa viihtyminen ovat ehkäpä suurimmat syyt sille, että kirjoille on muka hankala löytää aikaa nykyisin.

Luettua tulee toki netissäkin ja blogien lukeminen onkin minusta parhaimmillaan verrattavissa aikakausilehtien lueskeluun. Uutisetkin tulee luettua ennen kaikkea netistä paperilehtien sijaan. Kunnon kirjaa ei kuitenkaan mikään nettisivu korjaa ja sosiaalisen median tarjoamien pienten kirjallisten suupalojen ahnehtiminen on kaukana paksuun ja antoisaan kirjaan uppoutumisesta. Kirjojen lukeminen vaatii ihan eri tavalla uppoutumista kuin ärsykkeitä ja nopeita käännöksiä tarjoilevien nettisivujen selailu.

Tämän kaiken huomattuani olen viime aikoina tietoisesti raivannut aikaa kirjojen lukemiselle ja nauttinut niin vanhoista suosikkiopuksista kuin uusista tuttavuuksistakin. Mahtava päätös, jonka toteuttamista aion todellakin jatkaa myös jatkossa!

Ajattelin listata teille joitakin suosikkikirjojani, jospa vaikka joku muukin innostuisi sukeltamaan lukemisen antoisaan maailmaan tämän postauksen inspiroimana. Näitä lemppareita voin todella suositella:

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää

Odotin tätä kirjaa aloitellessani kevyttä chick lit -kokemusta, mutta kokemus olikin syvällinen, kiehtova ja äärimmäisen liikuttava. Kirja kertoo 26-vuotiaasta naisesta, joka päätyy neliraajahalvaantuneen miehen henkilökohtaiseksi avustajaksi ja heidän suhdettaan kuvataan todella mielenkiintoisesti. Teoksesta on tehty elokuva, jota voin myös suositella!

Erlend Loe: Supernaiivi

Ikuinen suosikkini, joka oli taas kerran mukava lukea uudestaan vuosien tauon jälkeen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas kirja, joka kertoo nuoren miehen eksistentialistisesta kriisistä ja perusasioiden ääreen palaamisesta tarkkanäköisen huumorin ja ainutlaatuisen tunnelman siivittämänä. Kirja on simppelin kielensä ja lyhyytensä ansiosta todella nopea luettava, joten kiireisempikin lukija saa sen varmasti viimeisteltyä. Erilaista ja hulvatonta luettavaa!

Tuula Karjalainen: Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta

Tove Janssonin elämäkerta tempaa mukaansa ja näyttää, että taiteilija oli niin paljon muutakin kuin vain kaikkien tuntemien muumien luoja. Todella mielenkiintoinen ja positiivisesti yllättävä lukukokemus, jota voi suositella myös sellaisille, jotka eivät muumeista välitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *