Luettavaa kauneudesta

Beauty-e1426485286458 (1)Rakastan kauneudenhoitoa ja rakastan lukemista. Onkin aivan mahtavaa, että nämä kaksi asiaa voi yhdistää – enkä puhu nyt romaanin lukemisesta kosteuttava kasvonaamio kasvoilla, vaan kauneudenhoitoa käsittelevistä kirjoista!

Tuoreimmat vinkit auttavat pysymään ajan hermolla

Seuraan monia kauneudenhoito- ja kosmetiikka-aiheisia blogeja ja yritän muutenkin pysytellä kärryillä uusimmista hittituotteista, poppakonsteista ja muista käänteistä. Tuoreimmat vinkit poimii tietysti parhaiten aina ajan hermolla olevasta internetistä, mutta vanhat kunnon kirjat ovat todella omiaan täydentämään kokonaispottia.

Kirjan lukeminen on aina erilainen kokemus kuin näytön tuijottelu. Sivujen selaamisessa on aivan omanlaistaan tunnelmaa ja harmoniaa. Se suorastaan rauhoittaa. Omistamissani kauneudenhoitoa käsittelevissä kirjoissa on todella kauniita kuvia ja roppakaupalla mielenkiintoista tietoa ja niiden saloihin uppoutuminen on kerrassaan mahtavaa.

Suosikkikirjani

Suosikkikirjojeni joukkoon kuuluu vuonna 2011 julkaistu Vogue Beauty – Kauneuden kirja, jonka omistaminen kannattaa jo pelkästään sen ihastuttavan ulkonäön vuoksi. Kirja käsittelee kauneuden lisäksi myös muotia ja pitää sisällään runsain määrin kauneudenhoitoon ja terveellisen elämän ylläpitoon liittyvää tietoa ja esimerkiksi vinkkejä ikääntymisen merkkien ehkäisyyn. Mukana on myös kiehtovaa syventymistä eri vuosikymmenten muoti-ilmiöihin.

Vogue Beauty ei ole mikään sataan kertaan kaluttuja faktoja lateleva pintaraapaisu, vaan se esittelee todella monipuolisesti terveyteen, ravintoon ja ihonhoitoon liittyvää tietoa, joka on paikoitellen hyvinkin yksityiskohtaista. Pohdiskelevaan ja hieman kyseenalaistavaankin sävyyn käsitellään myös kauneuskäsitystä sekä kauneuden syvintä olemusta.

Kirjan kuvituksena toimivat ikonisen Vogue-lehden kuvat, jotka ovat alansa huippujen, Nick Knightin, Mario Testinon ja David Baileyn kuvaamia. Teos olisi upea ja omistamisen arvoinen pelkkänä kuvakirjanakin.

Kuvat, vaikkakin kerrassaan upeat, ovat kuitenkin vain murto-osa Vogue Beautyn annista. Useiden eri ammattilaisten mielipiteet ja yhteen kootut tutkimustulokset antavat vaativammallekin kauneudesta kiinnostuneelle lukijalle mielenkiintoista pohdittavaa ja tietoa, jota muualta voi olla vaikea löytää.

Kirjassa käsitelty ja paljolti huomioitu käsitys holistisesta kauneudenhoidosta on tehnyt minun elämääni suuren vaikutuksen ja olenkin teoksen myötä alkanut ajatella kauneuden enemmän eri osien summana kuin yksinkertaisena asiana, jota joko on tai ei ole: kauneuteen vaikuttavat niin ruokavalio, liikunta kuin oma minäkuvakin. Jos suhtautuminen omaan ulkonäköön on lähtökohtaisesti kielteinen, ei voi koskaan olla kaunis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *