Kauneudenhoitoa arjessa, pienillä teoilla

5-ways-to-include-self-care-in-your-everyday-lifeKukapa ei rakastaisi kauneusvinkkejä – etenkin sellaisia, jotka eivät maksa maltaita tai vaadi kohtuutonta vaivannäköä. Siksipä haluankin esitellä tässä postauksessa parhaat niksini arjen kauneudenhoitoon. Olen vakuuttunut siitä, että näillä on todellista merkitystä ulkoisen habitukseni kannalta.

  • Monipuolinen ruokavalio ja runsas veden juonti. Kaiken alku ja juuri. Jos terveellinen syöminen ei muuten kiinnosta, niin sen vaikutus ulkonäköön kenties motivoi. Veden litkiminen parantaa ihon kuntoa silmissä, mutta aiheuttaa miinuspuolena jatkuvaa vessassa ravaamisen tarvetta. Kohtuus on kova sana tässäkin asiassa.
  • Pehmeät huulet kuorinnalla. Niin pieni, mutta niin suuren eron tekevä toimenpide! Kuoritut huulet ovat paitsi tasaisen näköiset, myös pehmeän tuntuiset ja huulipunakin levittyy kuin unelma. Tummaa sokeria ja hunajaa sekoittamalla loihtii sekunneissa superedullisen tahnan huulien kuorintaan eikä tarvikkeita tarvitse metsästää kissojen ja koirien kanssa.
  • Kasvojen pesu joka ilta. Se perinteinen vinkki, joka ei missään nimessä ole huuhaata. Ei koskaan meikit kasvoilla nukkumaan! Vaikka olisin kuinka rätti, uupunut ja syvällä kooman syövereissä, pakotan itseni AINA kasvojen pesulle ennen nukkumaanmenoa. Yön yli meikit kasvoilla nukkumalla suorastaan kerjää kasvoilleen näppyjä, sameaa yleisilmettä sekä epätasaisuuksia. Puhtaus ennen kaikkea!
  • Kookosöljystä on moneksi! Elämäni mullistui, kun löysin kookosöljyn hienoudet. Se taipuu uskomattoman moneen eri käyttöön ja toimiikin minulla niin hiusnaamiona, kasvojen yöllisenä kosteuttajana, silmämeikinpoistoaineena kuin sheivattujen säärien rauhoittajanakin. Tekee muuten hyvää myös sisäisesti nautittuna!
  • Puuteripaperi aina mukana. Kokonaisen puuterirasian kanniskelulle on harvemmin tarvetta, kun laukussa kulkee höyhenenkevyt ja minimaaliseen tilaan mahtuva paketti puuteripapereita. Ärsyttävä kiilto häviää kasvoilta saman tien näillä arjen pelastajilla taputtelemalla. Budjettia tarkkailevan kannattaa ostaa tupakkapapereita, jotka ajavat saman asian halvemmalla hinnalla.
  • Kylmä huuhtelu suihkuttelun päätteeksi. Olen niin mukavuudenhaluinen, ettei minusta olisi käymään pelkästään kylmissä suihkuissa, vaikka niistä usein sanotaankin olevan jos jonkinlaista hyötyä. Sen sijaan olen ottanut tavaksi huuhdella ihon ja hiukset viileällä vedellä suihkussa käynnin päätteeksi. Kylmä vesi sulkee hiussuomut ja hiukset pysyvät näin paremmin kosteutettuna eivätkä katkeile. Vilpoinen vesi tekee hyvää myös iholle supistamalla ihohuokosia ja laittamalla verenkiertoon vauhtia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *