Hiustenhoitorutiinini

hqdefault (5)Minulla on tällä hetkellä käynnissä muuan projekti, jonka otan hyvin vakavasti: pitkien hiusten kasvattaminen! Olen lähtenyt liikkeelle leukapituisesta polkasta ja edennyt siitä jo hyvän matkaa, mutta kärsivällisyyttä tarvitaan vielä. Hiuksilla on aina oma yksilöllinen kasvunopeutensa, joka minun tapauksessani on valitettavasti melko hidas. Kasvua ei juurikaan voi poppaskonsteilla nopeuttaa, mutta sen sijaan voi pitää huolta siitä, että hiukset ovat hyvässä kunnossa. Tällöin latvat eivät haparoidu pois sitä mukaa kun tyvestä puskee uutta hiusta ja vaikuttaa siltä, että kasvu olisi nopeaa. Hyvin hoidetut hiukset ovat totta kai myös kauniimmat kuin rääkätty pehko.

Millaisia rutiineja noudatan?

Olen omaksunut arkeeni koko joukon uusia hiustenhoitorutiineja helpottamaan tavoitteeseeni pääsyä: pitkiä ja elinvoimaisia hiuksia. Siinä missä ennen valikoin kaupan hyllyltä summan mutikassa jonkin shampoon ja hoitoaineen, tutkin nykyisin tuotteiden ainesosalistat tarkkaan ja suosin kampaamotuotteita. Toisaalta jotkin markettien hiustenhoitotuotteet voivat olla hyviä nekin, joten ostoksia tulee tehtyä edelleen myös niistä.

Pyrin käyttämään erilaisia hiusnaamioita parikin kertaa viikossa ja tykkään sekoitella niitä myös itse. Lisäämällä hoitoaineeseen esimerkiksi hunajaa ja öljyjä, saa aikaan superkosteuttavan pakkauksen, jonka jäljiltä hiukset ovat todella kiiltävät ja pehmeät. Pidän näitä sekoituksiani usein päässäni todella pitkään, koska vaikutukset ovat silloin parhaimmillaan. Levitän shampoopesun jälkeen hiusnaamion hiuksiini ja puuhastelen kylpytakissa kaikenlaista: luen blogeja, pelailen koneella tai vaikkapa siivoilen. Parhaimmillaan olen pitänyt naamiota hiuksissani kuin huomaamatta lähemmäs kaksi tuntia ja teho ei suinkaan kärsi – päinvastoin!

Hiusten kuivaaminen ja pienet arkiset valinnat

Olen harventanut hiusten lämpökäsittelyä todella paljon ja annan hiusten lähes aina kuivua itsekseen sen sijaan, että föönaisin ne kuiviksi. Suoristusrautaakin tulee nykyään käytettyä harvemmin. Värjäys ja etenkin vaalentaminen ovat hiuksille todella rankkoja käsittelyjä ja olenkin siirtynyt vaalennuksista sävyttäviin kevytväreihin, jotka eivät tee hiusten kunnolle hallaa. Jossain vaiheessa saatan hyvinkin lopettaa värjäilyt kokonaan.

Kiinnitän huomiota myös todella pieniltä tuntuviin asioihin, kuten hiusten harjaamiseen ja käyttämiini hiuskoristeisiin. En harjaa hiuksia märkinä ja käytän vain hellävaraisia harjoja. Pinnit ja pampulat eivät saa raastaa tai repiä hiuksia. Hiukseni katkeilevat huomattavasti harvemmin, kun käytössä ovat saumattomat hiuslenkit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *